Tämä oli aivan loistava juttu! Aiemmin tekemäni sämpylät on ollut kuivia ja kovia. Silikonivuot ostettua aloin miettimään ohjeita.

Vuokien ansiosta taikinan pystyi jättämään "löysäksi" ja sai kuohkeita sämpylöitä. Taikina kohosi nopeasti ja sen pystyi vatkaamaan, ei tarvinut sotkea käsiä eikä alustaa!

Näitä käytin: 1/2 litraa maitoa, 1pala hiivaa, 8dl sämpyläjauhoja, 2dl auringonkukan siemeniä, 1rkl sokeria, 2tl suolaa, 1dl öljyä.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna hiiva, lisää kuivat aineet ja vatkaa. Lisää öljy ja vatkaa vielä.

Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. (sillävälin ripottelin auringonkukan siemeniä auringonkukan keskustaksi)

---LEIVINLIINAT haluamallasi tekstillä, vaikka äitienpäiväksi!---

Nostele kauhalla taikina vuokiin, kaada loput isoon vuokaan leiväksi.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuokien irrottamista.