Olin aiemmin ostanut sitruunan makuisen tuorenjuuston. Eilen kaupassa käydessäni kiertelin ja etsin "kavereita" tälle tuorejuustolle. Mukaan lähti Ballerinan sitruuna-lime täytekeksit, sekä sitruuna-lime mehu. Näistä muokkasin tämän kakun. Ihanan raikas tuli :)

Näitä käytin: Ballerina-täytekeksejä toinen paketti, 50g voita, 1prk sitruunan makuista tuorejuustoa, 1 floravispi, 5liivatetta, 100g suklaata. Kiille: 4dl mehua, 2dl hyytelösokeria (tekemistä en tarkemmin tässä kuvaile, jätä kommentti jos haluat tietää)

Pintaan halusin jotakin valkoista, jotta koriste erottuisi pinnasta paremmin. Tomusokeri oli huono tähän kun se "suli". Suklaarouhe tms. olisi ollut parempi.

Koristeet sokerimassaa.

Puolet syötiin ja pienen tuunauksen jälkeen "uusi" kakku kahvipöytään..

 

-----Lisätty jälkeenpäin, ohjetta toivottiin.------

Tuorejuustokakut olivat pitkään suosiossani, teen niitä vieläkin lähes joka juhliin. Mielestäni niin helppoja kun voi tehdä edellisenä päivänä jo valmiiksi hyytymään.

Näitä on helppo soveltaa itsekin, mutta tässä perus ohjetta.

1.Murenna keksit (ihan mitä vain, 120g), sulata voita 50g. Sekoita keskenään ja painele irtovuoan pohjalle. Tai kippoon jossa kelmu.

2.Laita haluamasi täytekerros:

-Tuorejuustoa 1prk (makuversioita tai maustamatonta, jos käytät maustamatonta, niin lisää makua vaikka lempikarkeillasi.)

-kermaa 1prk, vaahdota

-Lisää joukkoon 4liivatetta (älä pelkää liivatteen käyttöä, hyvät ohjeet esim. Kinuskikissan sivuilla)

Jääkaappiin hyytymään, noin 4tuntia tai yön yli.

Tuorejuusto kakkuun riittää tuo yksi kerros, halutessaan voi tehdä päälle kiillekerroksen mehusta suhteessa 1dl mehua-1liivate.

Kaada kiillekerros kunnolle hyytyneen kakun päälle ja laita uudestaan hyytymään.

Irrota kakku reunavuosta, tai kelmun avulla tavallisesta kiposta/kivan muotoisesta astiasta.

Sit kokeilemaan, saa kysellä lisää.