Tänään postipoika toi ovelle kirjekuoren, jossa oli paketti vaatokarkkimassaa ja paketti marsipaania. Mukana tuli myös tehtävä, piti testailla tuotteita.

En malttanut kauempaa odottaa. Avasin paketit, annoin 2,5v tytölleni pienet palat kumpaakin, hän pääsi muovailemaan myös.

Aluksi testasin (maistamisen jälkeen) uutta marsipaanipuristinta, jälki oli tämä:

Tuo "likaisen" värinen on marsipaania ja repeili rumasti. Vaahtismassa vei voiton!

Seuraavaksi kokeilin massoja kohokuviomatolla. Marsipaani oli rasvaisempaa ja irtosi helpommin. Vaahtokarkkimassa jäi helposti kiinni. Tämän kanssa käyttäisin marsipaania.

Kuva kakusta, jonka päälinen marsipaania: (kakusta lisää täällä!)

Tämän jälkeen testasin silikonimuotteihin massoja. Marsipaania oli vaikeampi painella, kun irtosi liian herkästi. Vaahtokarkkimassaa oli helpompi käsitellä, mutta irtosi hyvin muotista (toisin kuin sokerimassa).

Kokeilin myös tätä nauhatelaa, tässä vaahtokarkkimassa oli huonoa venyi vain:

Tässä kokeilin kuviotikkuja, toimii hyvin kumpaankin massaan:

Sitten käsin muotoilemaan massoja. Vaahtokarkkimassasta tuli uusi suosikkini ruusujen tekoon. Massa venyi ja sai ohuita lehtiä. Ei repeillyt. Eikä tullut niin nopeasti tahmeat kädet kuin marsipaania käsitellessä.

Aiemmin olen päällystänyt kakkuja marsipaanilla. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa vaahtokarkkitaikinapäällistä. Mielestänä marsipaani on helpompi kaulia isoksi levyksi, vaahtismassa jotenkin "venyy takaisin". Vaahtokarkkitaikina levy oli helpompi painella kakun päälle. Mielestäni kävi nopeammin ja sai siistimmin, eikä ole niin "tahmaisen" näköinen. Ja mikä parasta, se maku!

Tässä iso (28cm halk.) kakku päällystettynä.  Kaulin kokonaan 1kg paketin tähän isoon kakkuun, reilusti jäi reunoista leikattavaa. Aika riittoisaa on. Lisää kakusta täällä.

Vaahtokarkkimassaa kokeilin myös pikkuleipiin. Tein TuttiFrutti pikkuleipiin murotaikina pohjan ja päällä ohut kerros vaahtismassaa. Kukkanen tehty myös vaahtokarkkimassasta. Teksti elintarviketussilla.

(aiemmin olen tehnyt pikkuleipien koristusta samaan tyyliin sokerimassasta. Tämä vie voiton, nämä on hyviä! Helppo tehdä, ei tarvitse taistella pikeerin kanssa ja voi tehdä koristelut etukäteen valmiiksi. Kiinnittää vain laatan pikkuleipiin.)

Vaahtokarkkimassa oli pehmeää käsitellä, venyy ja paukkuu

Ja on vitivalkoista, tulis upeita yo-lakkeja!

Maistui Tutti Frutilta, kaikki jämäpalat tuli syötyä!

PS. 2,5v tyttöni oli myös syönyt vaahtismassan, marsipaani oli jäänyt möykyksi pöydälle.

-------------------------------------

Tässä ensivaikutelmia, lisäilen tähän juttuja kun pääsen lisää testailemaan. Olen ihan myyty tuolle vaahtokarkkimassalle!

-------------------------------------

terkuin yksi Confetin testiryhmästä!