Tässä kakussa pääsin taas kokeilemaan muutamaa uutta juttua. Onkin ihanaa, kun annetaan melko vapaat kädet. Toivottiin kuitenkin jotakin prinsessamaista ja herkkää.

Värisävyt vaalean keltainen ja vaalean punainen tuli heti mieleeni. Tuota kakun pohjan väriä mietin pidempään: aluksi ajattelin mintun vihreää, mutta halusin ensimmäistä kertaa tehdä liilan kakun. Tarkoitus oli olla todella vaalea, hempeä liila, mutta jälleen kerran pastavärin tehokkuus yllätti minut. Ehkä opin vielä jonakin päivänä, että vain pieni tippa väriä riittää.

Kakussa on 8 munan sokerikakkupohja, paistettu säädettävässä reunavuossa (halk.24cm). Halusin kakusta korkean, jotta reunan koristekruunu mahtuu paremmin. Niimpä ihanaa kinuski-puolukkatäytettäkin tein pikkusen enemmän.

Tämä oli ensimmäinen kakku, johon tein reunaan pitsin näillä muoteilla. Aiemmin en ole tajunnut miten niillä leikataan, mutta nyt hoksasin että ensin painetaan haluttu kuvio ja sitten sillä yhdellä muotilla leikataan se irti. Todella näppäriä, näitä näätte jatkossakin minun kakuissa! Kyllä kannatti siivoilla kaappeja, löysin nuo muotitkin sieltä. Olen tilannut ne ihan ensimmäisessä tilauksessa.

Alareunan ja kakun päällä olevat kruunut olen tehnyt Iloleipurin piparimuoteilla. Kakun päällä olevan leikkasin veitsellä auki tuosta ylhäältä ja annoin kuivua muotoon maustepurkin päällä (maustepurkki kanamunakennon päällä).

Kukkasiin kokeilin uutta silikonista pitsiruusua. Keskiosat tehty myös silikonimuotilla. Kuivatin muotoon ja sävytin. Kaikista pienimmät kukkaset on kaupasta valmiita nompparellejä. Sopi niin hyvin sävyihin.

Tässä tämä kuvapläjäys, viikonpäästä jatketaan samassa aiheessa. Ihana palata prinsessamaailmaan.

Onnea 3v LIINALLE!