Kumpa voisin sanoin kuvailla tunteen, kun jonkin asian saa valmiiksi ja on itse tyytyväinen lopputulokseen. Nyt tuntuu juuri siltä!

Tähän kakkuun pystyin käyttämään paljon aikaa, kun oli vapaa viikonloppu ja toinen lapsista mummin kanssa reissussa. Mieskin totesi jossakin välissä, että tulee varmasti hieno, kun kolme päivää sitä väännät

Kakkuun sain selkeät toiveet ja niiden pohjalta oli helppo alkaa tekemään koristeita. Etukäteen tein vaahtokarkkimassasta kuivumaan palmun, apinan, krokotiilin, norsut ja muutaman lehden.

Palmun tein rullaamalla pötkön ruskeasta ja työnsin juomapillin pötkön läpi. Veitsellä painelin kuvioita varteen. Vihreästä muotoilen lehdet ja painoin ne palmuun. Pilli oli juomalasissa, jotta pysyi pystyssä.

Apinan ja krokotiilin muotoilin käsin. Norsut tein muotilla ja piirtelin yksityiskohtia elintarviketussilla ja sävytin tomuvärillä.

Nämä tein jo edellisenä päivänä. Samoin tein kakun pohjan, joka jo koottu 4 ja 2 munan pyöreistä kakkupohjista. Täytin kakun edellisenä iltana. Täytteenä pätkismousse ja kostutus kaakaolla.

Aamusta (hyvin nukutun yön jälkeen!!!! -->Sain nukkua pitkään ja ilman yöherätyksiä, aivan luksusta!!!) pääsin koristelemaan kakkua, mielessä miljoona ideaa.

Muotoilin täytettyä kakkua ja levitin ohuen kerroksen kermaa tarttumapinnaksi. Kaulin värjätyn vaahtismassan ohueksi levyksi ja päälystin sillä kakut. Pienen kakun nostin isomman päälle ja sitten yksityiskohtien tekoon:

Koristenipistimillä tein kuvioo reunoihin ja painelin kakun alareunan.

Pikeerillä tein viidakon kasveja sinne tänne ja kirjotin synttärisankarin nimen.

Sinisellä pastavärillä värjäsin kerman ja tein siitä vesiputouksen. Harmaasta vaahtismassasta pyörittelin muutaman kiven.

Lopuksi kiinnittelin krokotiilin, apinan ja norsut. Palmu pysyi hienosti pystyssä kun koko pillin työnsi kakun sisään.

Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. En kyllä tiedä miten kakkua leikataan, mutta toivotaan että maistuu synttärivieraille.

Olis aivan huippuhienoo, jos jokaisen kakun vois tehdä huolella, toteuttamalla kaikki ideat!

PALJON ONNEA MIKAEL 1V!

Mukaan lähti 25kpl norsupikkuleipiä: