Yli vuosi on tullut kakkuja väännettyä. Paljon olen tekemällä oppinut uutta ja varmasti on paljon opittavaakin. Palaute on tärkeää ja se innostaa aina uudestaan ja uudestaan ottamaan tarvikkeet esille.

Eniten olen tykännyt koristeiden tekemisestä. Niimpä massalla päällystetyistä kakuista, käsin tehdyistä persoonallisista koristeista ja yksityiskohdista on tullut se MUN JUTTU!

Täällä blogissa näkyy se lopputulos kuvina ja harva arvaa miten paljon aikaa se onkaan vienyt ja mitä sen etteen on oikeasti tehty.

Haluan hieman valaista tätä mun ihanaa harrastusta, koristeiden valmistusta.

Kun saa hetken sitä "omaa aikaa" kaivan välineet kaapeista, laitan aivot narikkaan, en ajattele mitään, rentoudun, keskityn vaan siihen koristeeseen.

Toki näitä hetkiä on todella harvoin kun pääsee yksin rauhassa tekemään. Yleensä otan vain ne pakolliset välineet ja teen nopeasti tarvittavat jutut.

Tässä harrastuksessa on ongelmana tuo ajankäyttö, kaikkeen tahtoisi käyttää aikaa paljon enemmän. Panostaa siihen juttuun.

Mitä sitten otan sieltä kaapista ja mitä siellä oikeastaan edes on?

Tällä kertaa otin lähes kaiken esille. Pidän kaikki välineet järjestyksessä (Huom! Ei näin hyvässä järjestyksessä, kuin tässä kuvassa) ja omilla paikoillaan, omassa kaapissaan (alkuun minulla oli varattuna yksi hylly,nykyään minulla on keittiön suurin komero).

Tuo punainen tarttumaton silikoni-alusta on aina käytössä kun alan jotakin tekemään. Tupperwaren ilmatiivislaatikko on kätevä avatuille massoille. Koristeet kuivatan tuossa leivinpaperinpäällä, usein folio on käytössä kun haluan muotoon kuivattaa.Tässä kuvassa aloitan Reino-tossujen tekoa, ruskean sävyiset massat odottaa muovailua:

Värejä on kertynyt paljon, lähes jokaista väriä. Pastavärit ovat olleet riittoisia vain muutamaa väriä olen joutunut ostamaan tämän reilun vuoden aikana uudet purkit. Ja miettikää määrää, mitä olen tehnyt!

Kuvassa myös tomuvärejä, erilaisia koristehelmiä ja hileitä. Niillä saa ihania yksityiskohtia! 

Tässä kuvassa on tuo välinesetti, sitä käytän ehkä eniten. Myös siveltimet ja elintarviketussit on tärkeitä. Hammastikuilla otan aina purkeista väriä. Ja nuo pinsetit, niitä käytän paljon.

Välineisiin on palanut rahaa ihan mielettömästi. Nyt tuntuu siltä että en kaipaa oikeastaan mitään. Käsillä saa persoonallisempaa jälkeä, nämä kaikki on vain apuvälineitä. Voin todeta, paljon on turhaakin tullut hankittua.

Aiemmin olen kaappiin päästänyt vain radiotoimittajan, nyt esittelin sisällön kaikille teille lukijoille!

Reino-tossujen valmistus

Kuvissa näkyi kolmen sävyistä ruskeaa massaa. Niistä valmistuu Reino-tossut 60v kakkua koristamaan. Halusin ottaa teille kuvia tekovaiheista, miten minä tossut teen.

Aluksi teen tossuille pohjat. Alle laitan foliosta muotoillut korotus palat, jotta saan pohjan kantapäähän muodon.

Yleensä tekemäni tossut ovat olleet pieniä, vain muutaman senttimetrin mittaisia. Näistä haluttiin isot (noin 10cm), niin ajattelin että on helpompi kuvata tekovaiheet. Seuraavaksi muotoilen tossuille kärkiosan. Teen siitä umpinaisen, koska kukaan ei näe sisälle ja se kestää paremmin. Myös "kanttinauhan" kiinnitän tässä vaiheessa ja se kiinnitetään tikkaamalla.

Tätä palaa kastellaan pohjasta vedellä ja painetaan pohjaan kiinni. Muutenkin voi "liimata" tuolla vedellä, massasta tulee tahmeaa ja osat tarttuu kiinni.

Seuraavaksi tehdään takaosan kappale. Reunaan taas kanttinauha. Laitoin myös suomi-lapun, tykkään yksityiskohdista!

Taas kastellaan reunat ja painetaan osa paikoilleen. Sitten vaan toistetaan tekovaiheet ja tehdään pari tälle tossulle!

Piirrän tossuihin ruudukot elintarviketussilla ja toisen ristikon maalaan pastaväreillä. Näitä ristikoita ja viivoja voisi tehdä kymmenen lisää, jotta tulisi oikeamman näköistä ruudukkoa. Mutta mielestäni on hyvä näinkin, eiköhän ne tunnista.

Monissa koristeissa voikin tehdä asioita yksinkertaisemmin ja toisinaan taas lisäillä yksityiskohtia miten haluaa. Vain mielikuvitus rajana.

Lopuksi suihkaus helmiäistä.

Tässä valmiit Reinot laatikkoon pakattavaksi