Synttäreille halusin kokeilla ensimmäistä kertaa voileipäkakkua, nyt oli hyvä tilaisuus kokeilla kun pääsi itsekkin maistamaan.

Viikonloppuna mietin koristeluja, pähkäilin pääni puhki miten tekisin viidakko aiheisen voileipäkakun. Mielessäni kävi ideat keltaisesta paprikasta väännetystä leijonasta jne. Sitten mieleeni tuli valmiit kakkukuvat!  Valmistettu vohvelista, joka ei maistu miltään. Aina ennen olen nähnyt niitä kermakakuissa, miksi ei voisi käyttää voileipäkakkuunkin?!

Kiire meinasi tulla, maanantai-aamuna tein tilauksen ja tänään postissa tuli kuva. Samantien tuorejuusto ja ranskankerma voileipäkakun päälle ja kuva siihen. Illalla tuli vieraat ja kakun leikkaaminen onnistui mainiosti.

Helposti sai lapsen juhlaan sopivan koristelun, suosittelen. Kuvia löytyy laaja valikoima täältä.

Valinnan vaikeus oli. Tämä sopi mielestäni parhaiten viidakko-teemaan. Leijonakuningasta haaveilin, mutta ne oli loppu.

Niin, sain perustaa taas uuden kategorian blogiini. Tämä oli ensimmäinen voileipäkakkuni, mutta ei todellakaan viimeinen. Niin hyvin se onnistui ja hyvää oli!

Kokosin kakun säädettävään reunavuokaan. Paahtoleipiä laitoin neljään kerrokseen, väliin kahta erilaista kinkkutäytettä. Kostutin lihaliemellä. Päällinen on sulatejuustoa ja ranskankermaa. Reunoilla juustoraastetta. Koristelin kinkkusiivuilla, kurkulla ja persiljalla. Kakun kruunasi upea kuva!