Tosiaan, mitään koulutusta minulla tähän ei ole, eikä aiempaa kokemustakaan, alkuvuodesta 2010 aloin kokeilemalla opettelemaan uutta. Innostus vaan kasvoi ja vuoden aikana tuli tehtyä kakkuja todella PALJON! Kategoriasta Täytekakut näkee kaikki 2010 vuoden kakut. Huikea määrä niitä tuli tehtyä, yli 80 (alkuvuodesta leivoin muita leipomuksia ja kesälläkin oli muutaman kuukauden tauko).

Rankkahan tuo vuosi 2010 oli! Niimpä uudenvuoden lupaukseni onkin: Leivon kyllä kakkuja, mutta yritän jokaisesta kuukaudesta kaksi viikonvaihdetta käyttää kakuille ja kaksi perheelleni. Nyt voisi alleviivata sanan YRITÄN!

Kuluneen vuoden 2010 aikana mieleeni tuli monenlaisia haaveita, mitä olisi kiva päästä kokeilemaan. Yksi niistä oli hääkakku, tuo toiveeni toteutui vuoden viimeisenä päivänä. (Nälkä kasvaa syödessä ja nyt toivonkin että pääsisin tekemään monikerroksista hääkakkua, johon saisin vapaat kädet. Tekisin siitä romanttisen, jossa olisi paljon yksityiskohtia.)

Siinä alkulöpinät, sitten niihin hääkakkuihin.

Morsiamella oli toiveensa ja yritin niitä toteuttaa parhaani mukaan.

Tämä kakku on kasattu neljästä gluteenittomasta kääretorttupohjasta, välissä mustikka- ja vaniljamousset.

Koristelu on tehty kutsukortin mukaan. Punainen sydän, jonka edessä kyyhkyset kannattelevat valkoista viiriä.

Pinta valmiiksi värjättyä vaahtokarkkimassaa. Koristeet tehty myös vaahtokarkkimassasta, tomuväriä, silminä hopeiset nompparellit, pinnalla helmiäistä. Kyyhkyset muotoilin käsin, niistä tulikin hyvin syöneitä puluja

Tämä kakku meni perhejuhlaan. Ilta-bileisiin tarvittiin isompi kakku ja ehdotin kerroskakkua (olen hurahtanut nyt niihin).

Tässä kakussa ei ole säästelty mitään! Pohjana gluteeniton suklainen pohja:paljon suklaata ja voita. Täytettä paljon, jotta kakuista tulisi korkeat. Välissä pätkis-ja vadelmamousset. Kostutus kaakaolla.

Alemmasta kakusta tuli niin iso ja korkea, joten päätin vaahtispinnan tehdä osina. Pinnan alle laitoin sokeri-voikreemin, jotta kakku pysyy kulmikkaana.

Koristelusta toivottiin pelkistettyä. Morsiammella oli 50-luvun pallomallinen ruusukimppu, sitä yritin mukailla ruusujen sommittelussa. Pinnalla helmiäistä.

Oikein paljon onnea M&M!

(ps. mä yritän toteuttaa uudenvuoden lupaustani...)